Slavnostní vyřazení žáků 9. tříd

30.6.2011

Ve středu 29. 6. 2011 skončilo pro 57  žáků devátých tříd jedno důležité životní období. Slavnostně ukončovali své základní vzdělávání. Hala se naplnila rodiči, příbuznými a přáteli, kteří sledovali slavnostní nástup absolventů.
V hale stáli mladí lidé, podle jejichž slov nebyla škola jen nutností, byla místem, kam chodili rádi, kde potkali různorodé lidi, vznikla přátelství, zažili spoustu zajímavých aktivit, naučili se čelit nesnázím a řešit problémy, kde se měli na koho obrátit. Z jejich slov vyplynulo, že odcházejí neradi, ale jsou si vědomi toho, že mají před sebou další nové zážitky a povinnosti a v skrytu duše už se na ně těší.
Zazněla poděkování učitelům, vedení školy i rodičům. A zcela netradičně si každá třída na závěr připravila jednu píseň, která vystihovala atmosféru kolektivu. Pak už nastoupily emoce, slzičky a loučení. Přejeme našim absolventům zdárné vykročení do dalšího života a úspěšné zúročení toho, čím je podle jejich slov naše škola vybavila – být sami sebou, umět se rozhodovat, zodpovídat za sebe, spolupracovat, vzájemně si pomáhat. Přejeme hezké prázdniny a držíme palce.

Za vedení školy Mgr. Božena Hrubá, ředitelka školy