Náš cyklisťák

18.6.2012

Každý den jsme začínali v devět ráno, což bylo super, protože jsme si mohli přispat. Počasí bylo celý týden moc hezké. Jezdili jsme všude možně, někdy více lesem a někdy zase více po silnici. Trasy byly úžasně vybrané, většinou z kopce, ale ovšem se musí počítat s tím, že když se jezdí z kopce, pak se musí taky do kopce. Někteří říkají, že kopce nebyly zas tak náročné, myslím, že bychom si to měli připomenout.
První den byl pro začátečníky rozhodně nejnáročnější, protože nás bolely nohy a zadky. Nejlepší je se po dlouhém výjezdu do kopce vézt z kopce. Někdo měl nejradši přestávky, někdo zase smyky, pády nebo jenom rychlou jízdu.
Spolupráce v naší třídě se projevila při potížích s kolem. Všichni se zapojili do opravy a díky tomu nikdo nemusel kvůli potížím s kolem jet domů. Nejvíc jsme si asi užili opékání vuřtů u Terezky na zahradě, kde jsme se skropili hadicí.
 Za celý týden jsme ujeli cca přes 140 km a to se mi zdá jako obdivuhodný výkon. Myslím, že to každý z nás bez větších problému zvládnul a obešli jsme se i bez větších zranění, než byla odřená kolena a lokty. Celkem jsme se díky hezkému počasí i opálili. Asi nejvíce se nám líbil výlet na Okoř, kam jsme chvíli  nemohli najít cestu.
Na tomto cyklokurzu se každý z nás přiučil něčemu novému, ať to byla spolupráce nebo samotná jízda na kole. Určitě se tento kurz velice vydařil a všem se líbil, proto děkujeme za organizaci naší paní ředitelce a naší paní třídní učitelce Brigitě Steinerové. Děkuji také za příjemnou náladu naší třídě. Všichni se moc těšíme na další společné kurzy.
Barbora Valešová 8.A