Adventní koncert dětských sborů k 50. výročí školy

12.12.2023

V pátek  8. 12. 2023 se jsme u nás přivítali dětské pěvecké sbory, abychom si společně  zazpívali na koncertě k 50. výročí založení naší školy.  Vystoupily  Malé osminky z Osmičky se sbormistryní Norou Michálkovou. Na klavír je doprovázela Petra Pachovská. Spřátelený sbor Hlásek a Berušky  z Chomutova, se kterým úzce spolupracujeme, vedla sbormistryně Liana Jíchová a korepetovala Hana Jíchová. Koncert rozsvítily svými písničkami naši malí Skřivánci. Zpívala s nimi paní sbormistryně Kateřina Zamyslická, zpěv podpořila klavírním doprovodem Lucie Bártová. Jako třetí jsme vystoupili “My”. Byl to opravdový adventní svátek dětského zpěvu. Zazněly písně a skladby různých stylů a žánrů.

Nejdůležitější ale bylo, že děti zpívaly s chutí, což krásnou předvánoční atmosféru přeneslo i na rodiče a všechny posluchače. Závěrečný aplaus byl opravdovou odezvou na to, jak se děti při vystoupení snažily, aby udělaly všem radost. Celá hala si se sbory nakonec zazpívala koledy.

Hlásci u nás ještě pobyli. V sobotu jsme společně bruslili, ochutnávali místní dobroty a odpoledne jsme vystoupili na Václavském náměstí v Praze.

Děkujeme všem, kdo se na přípravě a úžasném průběhu akce podíleli, a těšíme se na další setkání s dětmi, které mají rády hudbu a zpěvem se o ni podělí s ostatními.

Jana Bušniaková a sbor My