Zápis ze zasedání Školské rady ze dne 12. října 2022

7.9.2023

Zápis schválili:
Ředitelka školy: Mgr. Blanka Chvojková
Zástupce zřizovatele: Ing. Tomáš Kadlec, MBA, RNDr. Milena Minaříková (schváleno per rollam)
Zástupci pedagogických pracovníků školy: Mgr. Olga Přibáňová, Mgr. Pavlína Kopecká
Zákonní zástupci nezletilých žáků: Petra Bártová, Markéta Adamcová (schváleno per rollam)

Program zasedání:

  1. Schválení Výroční zprávy za školní rok 2021 - 2022
  2. Školní řád
  3. Ukončení mezinárodního projektu Erasmus Plus
  4. Úspěšné žádosti o dotace od zřizovatele (Magistrát města Kladno)
  5. Digitální technologie 
  6. Revize Školního vzdělavacího programu
  7. Reklamace rekonstrukčních prací v tělocvičně

ad1)
Výroční zpráva za školní rok 2021 - 2022 byla všem členům ŠR zaslána k prostudování a připomínkování. Všichni členové zprávu bez výhrad schvalují.

ad2)
V letošním školním roce nebyl Školní řád ani upraven ani doplněn. Jeho kompletní znění je k dispozici na webových stránkách školy a v tištěné podobě u kanceláře ředitelky školy v hlavní budově.

ad3)
V srpnu 2022 skončil mezinárodní projekt Erasmus, na který jsme z EU čerpali dotaci 26 000 EUR. Z důvodu epidemiologické situace byl celkový program redukován. Kromě úvodního setkání koordinátorů (říjen 2019) proběhl ještě společný koncert v Itálii (duben 2022), kde naši školu reprezentovalo celkem 14 žáků a 3 pedagogové. Byla podána závěrečná zpráva projektu, která je v současné době zpracovávána Národní agenturou pro konečné vyúčtování. Naše škola plánuje žádat o další dotaci na mezinárodní projekt od školního roku 2023/2024 v rámci programu Erasmus Plus.

ad4)
Úspěšné žádosti o dotace od zřizovatele (Magistrát města Kladno) na vybavení pro výuku Informatiky - robotizace (18 000,-Kč).

ad5)
V letošním školním roce čerpáme dotace z Národního plánu obnovy (zatím 660 000,-Kč) - digitální mikroskopy, sport testery, Ozoboti, Chromebooky, stavebnice mikrobitů, diktafony, digitální fotoaparáty (do VV). 
Rozšíření a posílení školní Wi-Fi (mimoškolní pavilon -7 tříd a 3 třídy v hale školy) - z prostředků školy.

ad6)
V souvislosti se změnou RVP (Rámcový vzdělávací program) platnou od 1.9. 2021 upravujeme i náš ŠVP (Školní vzdělávací program). Jednotlivé předmětové komise a metodická sdružení se zabývají revizí a redukcí učiva v plánech a výstupech. Podle aktualizovaného ŠVP je již v letošním školním roce vyučována Informatika od 4. ročníku. Předmětem celonárodní diskuze je i např. povinný druhý cizí jazyk. Nový ŠVP pak bude realizován od září 2023.

ad7)
Reklamace podlahové krytiny v tělocvičně - komunikace se zřizovatelem, výsledek jednání, neuspokojivý stav podlahy stále trvá (boulení parket, nutnost dosoušení a odsávání vlhkosti a nečistot).
Ani po opakovaných žádostech o urgenci ze strany školy směrem ke zřizovateli se nepodařilo uspět při reklamaci závady.